Smaller Default Larger

Receptai. Viskas iš moliūgų

Rinkdamiesi moliūgą, žiūrėkite, kad žievelėje nebūtų minkštų ar rudų dėmių. Žieminiai moliūgai turi būti sunkūs. Moliūgo minštymas kvapus, jo dedama į sriubas, pyragus, troškinius, duoną, daroma uogienė-džemas.

 

Moliūgų ir obuolių blyneliai

1 didelė skiltis moliūgo (sutarkuoto burokine trintuve),

1 vidutinio dydžio obuolys (nuluptas, supjaustytas skiltelėmis),

1 kiaušinis,

4 arb. š. cukraus,

½ žiupsnelio druskos,

1 puodelis (125g) miltų,

1 arb. š. kepimo miltelių,

1 puodelis (235 ml) pieno,

1 arb. š. vanilinio cukraus.

Gerai išplakame kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius. Tada supilame pieną ir gerai išmaišome. Į paroštą masę supilame kiaušinio plakinį, išmaišome, sudedame supjaustytą obuolį ir tarkuotą moliūgą, vėl gerai išmaišome. Moliūgo dedame pagal skonį.

Įkaitiname keptuvę iki vidutinio karščio, įpilame lašelį aliejaus. Vienam blyneliui reikės ¼ puodelio paruoštos tešlos. Blynelių neapverčiame tol, kol viršuje neatsiranda mažyčių skylučių. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Patiekiame karštus.

Pateikiame su: pabarstyta cukraus pudra, cinamonu ir cukrumi, su uogiene, džemu ar grietine, plakta grietinėle, klevų sirupu, moliūgų džemu.

Skanaus!

 

Trinta moliūgų sriuba su rozmarinu (4-6 porcijos)

 750 g moliūgo,

2 skiltelės česnako,

2-3 šakelės rozmarino (tinka ir maltas rozmarinas),

1 vidutinio dydžio bulvė,

2 morkos,

750 ml vandens arba daržovių sultinio,

druskos, pipirų (kvepiančių) pagal skonį,

125 g grietinėlės,

aliejaus,

kepaliukas šviežios čiabatos.

Paruošiame moliūgą kepimui: nulupame žievelę, išimame minkštimą ir supjaustome kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus, sudedame moliūgo kubelius, susmilkintas česnako skilteles, rozmariną, pabarstome druska ir kepame pamaišant, kol apskrus.

Kol keps moliūgas, į puodą supilame 750 ml. vandens, užverdame ir sudedame nuvalytas ir supjaustytas kubeliais morkas ir bulvę, įberiame truputėlį druskos ir verdame tol, kol suminkštės. Tada sudedame apkepinto moliūgo gabalėlius ir pavirus 5 minutes išimame rozmarino šakeles.

Sriubą pertrinkite smulkintuve ar maišytuve. Įmaišykite 90ml. grietinėlės (likusios reikės papuošimui). Beveik užvirę, paragaukite. Pateikti pašildytuose dubenėliuose. Papuošimui naudokite likusią grietinėlę pasitelkdami fantaziją(širdutės, šypsenėlės ir t.t.).

Pateikiama su paskrudintos čiabetos riekelėmis. Čiamatos riekeles galima paskrudininti orkaitėje arba skrudintuvėje.

Skanaus!

 

Keptos Teresės daržovės

Moliūgas,

pastarnokas,

morkos,

violetinis svogūnas,

cukinijos.

Morką, pastarnoką nuskutame ir supjaustome išilgai į keturias dalis. Stambiais grežinėliais supjaustome svogūną ir cukiniją. Cukinijos nulupti nereikia, paliekame ir minkštymą su sėklomis. Moliūgą taip pat paliekame su žieve tik išimame minkštymą su sėklomis ir supjaustome pailgais vidutinio dydžio gabalėliais.

Supjaustytas daržoves sudedame į dubenį apšlakstome sojų padažu, aliejumi, pabarstome kvepenčiais pipirais. Tada atsargiai išmaišome ir dedame į kepimo skardą.

Orkaitę įkaitiname iki 180-200CO ir kepame tol,  kol daržovės gražiai apskrus, paruduos krašteliai. Galima pateikti vegetarišką patiekalą arba kaip garnyrą prie keptos vištienos, keptos ar virtos kiaulienos, avienos kepsnelių.

Skanaus!

 

 

Komentuok

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.