Smaller Default Larger

Receptai. Čenachai

Jums reikės:

125g-150g mėsos (vienai porcijai priklausomai nuo indelio dydžio); bulvių, morkos, svogūno, saliero (jei turite), čili pipirų (jei mėgstate aštriai), česnako, pipirų, kelių lauro lapų, druskos, cukraus, pomidorų padažo (arba adžikos).

Bulves supjaustyti kubeliais, mėsą taip pat. Česnakus - nesmulkiais gabalėliais, o morkas ir svogūną  - griežinėliais. Dėti maždaug 2-3 dideles česnako skilteles vienam indeliui ir vieną vidutinio dydžio svogūną padalinti keturiems indeliams. Morkos reikia (kokių 4 cm.) kiekvienam indeliui.

 

Paruošimas: Svarbiausia viską sudėti į čanachų indelius, kiekvienas indeliai gali būti daromi skirtingo skonio, tai ypač gerai, jei kažkas mėgsta aštriai, o kažkas ne. Viską sudedame sluoksniais, galima ant dugno dėti sluoksnį bulvių, paskui sudedame sluoksnį pjaustytos mėsos, ant mėsos - pjaustytų morkų, svogūno ir česnakų, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiančius karčiuosius pipirus, įberti druskos ir cukraus pagal skonį, jei liko vietos uždėti sluoksnį bulvių. Palikite 1-1,5cm nuo viršaus.

Toliau indelį reikia užpildyti vandeniu iki viršaus (galima užpildyti ir verdančiu sultiniu, tada kepimo laikas sutrumpės). Uždenkite dangtelių ir įdėkite į pradėjusią kaisti orkaitę ant lėkštutės ar skardos. Viskas, galima eiti žiūrėti krepšinio ar filmo.

Kepti reikia apie 2 valandas, 220 laipsnių temperatūroje, įdėjus į nepilnai įkaitusią orkaitę, kartais patikrinti. Po valandos galima nuimti dangtelius ir leisti nugaruoti skysčiui taip pat įdėti pomidorų padažo ar adžikos. Reikia pasiekti tinkamą konsistenciją - tai neturi būti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba.

Skanaus!

 

Komentuok

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.