Smaller Default Larger

Receptai. Kiaulienos, obuolių ir šalavijo iešmeliai

Puikiai tiks pavaišinti ypatingam svečiui.

 

500 g kiaulienos išpjovos,

2 obuoliai,

16 didelių šalavijo lapų,

1 smulkinta česnako skiltelė,

2 v.š. ayvuogių aliejaus,

2 v.š. vyno acto,

1 v.š. medaus,

Druskos ir pipirų.

 

Išpjovą supjaustykite į 16 kubelių, obuolius – į 16 skiltelių. Ant keturių vandenyje išmirkytų bambukinių iešmelių pakaitomis suverkite mėsą, obuolius ir šalavijo lapus. Sudėkite į negilų dubenį.

Paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintą česnako skiltelę su alyvuogių aliejumi, vyno actu ir medumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Marinatą užpilkite ant paruoštų iešmelių ir vis pavartant leiskite pasimarinuoti 30-60 minučių.

Įkaitinkite orkaitės grilį ir kepkite po juo 12-15 minučių vis apverčiant.

Skanaus linki Skirmantė Mockevičienė

Komentuok

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.