Smaller Default Larger

Receptai. Sūdytos skumbrės užkandis. Medaus ir riešutų pyragas

SŪDYTOS SKUMBRĖS UŽKANDIS

4 šviežios skumbrės;

1 raudona paprika;

1 citrina;

120 ml alyvuogių aliejaus;

saujelė petražolių;

saujelė laiškinių česnakų;

maltų juodųjų pipirų;

keli šaukštai rupios jūros druskos.

Skumbres išdarinėti, atskirti nugarinę dalį, išrinkti ašakas. Žuvį apibarstyti druska ir uždengus laikyti šaltai 24 val. Nuvalyti druską, supjaustyti nugarinę plonais griežinėliais ir išdėlioti vėduokle juos lėkštėje. Petražoles ir česnakus supjaustyti ir, sudėjus į grūstuvę, sutrinti kartu su citrinos sultimis. Įpilti aliejų, suberti smulkiai pjaustytą papriką, rupiai maltus pipirus. Viską gerai išmaišyti ir apipilti paruoštą žuvį. Nors valandą leisti pasimarinuoti.

 

 

MEDAUS IR RIEŠUTŲ PYRAGAS

300 g riešutų (naudoju migdolus, graikiškus, lazdyno)

225 g cukatų;

1 a.š. prieskonių kepiniams (cinamono, imbiero, muskato, gvazdikėlių);

100 - 150 g miltų;

125 g cukraus pudros;

3 v.š. vandens;

150 g medaus.

Riešutus supilti į kepimo skardą ir pakepti iki 2200 C įkaitintoje orkaitėje, kol pradės ruduoti. Pasmulkinti, sumaišyti su miltais, prieskoniais, cukatomis. Cukrų (vieną šaukštą pasilikti pabarstymui), vandenį ir medų sudėti į puodą ir pakaitinti, kol medus ištirps bei pradės kilti burbuliukai. Išjungus po truputį maišant supilti riešutų ir miltų mišinį. Miltus siūlyčiau berti po truputį ir vis maišyti, kai masė taps pakankamai tiršta, miltų neberti. Gerai išmaišius sukrėsti į 20 cm skersmens kepimo formą (geriausia ją iškloti kepimo popieriumi) ir kepti 1900 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Atvėsinti. Pabarstyti cukraus pudra. Skaniausias nors kelias dienas pastovėjęs, bet geriausia išlaukt nors porą savaičių.

 

Skanaus linki Skirmantė Mockevičienė.

Komentuok

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.