Smaller Default Larger

Receptai. Bulvių salotos su česnakų žiedkočiais ir šparaginiais žirniais. Tešloje įkepti cukinijų žiedai

Gardžiausiems VASAROS pietums.

Bulvių salotos su česnakų žiedkočiais ir šparaginiais žirniais

1,5 kg šviežių bulvių;

125 g česnakų žiedkočių;

180 g šparaginių žirnių;

½ puodelio majonezo;

¼ puodelio alyvuogių aliejaus;

2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;

2 v. š. citrinos sulčių;

2 v. š. ryžių acto;

2-3 nedidelės svogūnų galvutės;

Juodųjų pipirų, druskos;

Saujelė petražolių.

 

Nuskustas bulves sudėti į puodą, užpilti tiek vandens, kad būtų virš bulvių per du pirštus. Įberti druskos, sudėti česnakų žiedkočių (žiedų pumpurus nupjaustyti). Užvirti ir virti ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol žiedkočiai pradės minkštėti. Juos ištraukti ir supjaustyti 1-1,5 cm gabalėliais.

Kai bulvės beveik suminkštės, suberti šparaginius žirnius, pavirti 1-2 minutes, nukošti. Žirnių ankštis perlieti šaltu vandeniu ir supjaustyti įstrižai pusiau. Viską atvėsinti, o kol vėsta, išmaišyti majonezą, actą, aliejų, citrinos sultis, citrinos žievelę, pusę šaukštelio druskos ir maltus pipirus.

Į indą sudėti bulves, česnakų žiedkočius, žirnių ankšteles, plonais griežinėliais suppjaustytus svogūnus, smulkintas petražoles. Užpilti paruoštu užpilu ir viską išmaišyti.

 

 

Tešloje įkepti cukinijų žiedai

100 g miltų;

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

5 v.  š. sauso balto vyno;

1 kiaušinis;

70-90 ml šilto vandens;

12-15 cukinijų žiedų;

Druskos ir juodųjų pipirų;

Aliejaus kepimui.

 

Į miltus įleisti kiaušinio trynį, supilti vyną, aliejų, dalį vandens ir išmaišyti, kol neliks gumuliukų, supilti likusį vandenį, pagardinti druska, pipirais ir uždengus palikti tešlą valandai brinkti. Kol brinksta, žiedus nuplauti, išimti kuokeles.

Baltymą išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į tešlą. Dėti nusausintus žiedus į tešlą, apvolioti iš abiejų pusių ir kepti įkaitintame aliejuje. Patiekti dar karštus, pabarstytus druska.

Komentuok

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.