Smaller Default Larger

Ką valgyti vasarą?

morgueFile.comKarštis – tikras išbandymas mūsų organizmui. Didelis karštis gali būti dirglumo, koncentracijos, miego sutrikimų arba netgi išsekimo priežastimi. Šie nepageidaujami simptomai pasireiškia ne tik todėl, kad karštomis dienomis gausiai prakaituojame ir organizmui ima trūkti skysčių, bet ir dėl to, kad su prakaitu netenkame dalies mineralinių medžiagų – kalio, magnio ir kt. Todėl vasarą svarbu ne tik gerti daug skysčių, bet ir vartoti maisto produktus, kurie leistų lengviau prisitaikyti prie aukštos aplinkos temperatūros ir su kuriais gautume organizmui reikalingų medžiagų.

Skaityti daugiau...

Saugus maisto produktų laikymas vasarą

morgueFile.comVasarą mus lepinanti šiluma yra didžiausias priešas daugeliui maisto produktų. Temperatūra, susijusi su maisto ruošimu, yra dažniausia apsinuodijimo maistu klaida. Dauguma mikrobų dauginasi, +6 - +60°C temperatūroje. +20 - +40°C temperatūroje laikomi maisto produktai keletą valandų, sugenda ir yra netinkami valgyti. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai pataria vartotojams – norint apsaugoti savo organizmą  nuo įvairių infekcijų, derėtų  laikytis kai kurių taisyklių jau nuo tada, kai įsigyjami švieži maisto produktai.

Skaityti daugiau...

Nelemtasis mėšlungis

morgueFile.comIšsvajotas paplūdimio smėlis, beribė jūra ir dangus, valsą šokančios pušys. Ech, atostogos!!! Rodos, gyvenimas įgauna skonį. Taip norisi nerti į gaivias bangas, kurios nuplautų nuovargį, atgaivintų kūną ir sielą. Kokia palaima! Bet... Stop, stop, stop! Ar kada nors brisdami į jūrą pagalvojate, kad šitos svajos gali būti paskutinės? Ar niekad neteko pajusti nepavydėtino mėšlungio sukelto raumenų skausmo, kuris atima jėgas ne tik plaukti, bet ir bristi? Deja, mėšlungis itin dažnai ištinka žmones vėsiame vandenyje ir atima bet kokią galimybę pasiekti krantą.

Skaityti daugiau...

Probiotikai. Kas tai?

photl.comŠiandien rinkoje atsirado daug maisto produktų, kurių sudėtyje yra probiotikų, o vos prieš porą dešimtmečių terminas „probiotikai“ buvo žinomas tik ekspertams. Probiotinių bakterijų praturtinti yra ne tik pieno produktai, jų yra ir vaistų bei maisto papildų sudėtyje. Ką reiškia pavadinimas „probiotikai“ ir kokia jų įtaka mūsų sveikatai, aiškina Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Mitybos skyriaus vedėjos pavaduotoja Evelina Venckevič.

Skaityti daugiau...

Nenumokite ranka į stiprų galvos skausmą

morgueFile.comOre plazdenant žiedlapiams, į dangiškuosius sodus iškeliavo jaunas žmogus. Vos devynioliktąjį pavasarį turėjęs pasitikti Eimantas po ligoninėje praleistų keturių mėnesių pralaimėjo kovą su liga. Iki tol aktyviam, sveikata nesiskundusiam Mokinių parlamento nariui, gimnazijos sielai ir renginių organizatoriui, intensyviai krepšinį žaidusiam jaunuoliui galvoje trūko aneurizma. Po operacijų, ilgo laikotarpio komos būklėje, įvairiausių komplikacijų medikams nepavyko išsaugoti visų mylimo vaikino gyvybės. Užgeso artimųjų viltis, liūdesys užvaldė draugų širdis…

Skaityti daugiau...

Komentuok

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.